Författare Ämne: Marknader och möten i Malmöya och Vikingareservatet  (läst 2636 gånger)

Utloggad Sven lagman

  • Avslutat konto
  • Gode
  • Antal inlägg: 1 138
Marknader och möten i Malmöya och Vikingareservatet
« skrivet: april 14, 2006, 14:21 »
Mitt i Malmö har det skapats ett eget medeltidsrike, Malmöya. Vi på Fotevikens Museum har fått uppdraget av Malmö stad att under tre år bygga upp en miljö kring de två rekonstruerade, seglande koggar som vi tidigare byggt för stadens räkning. Nu är vi inne på det sista året av de tre och nu står också denna medeltidsmiljö färdig. Lördagen 15 april och söndagen 16 april startar vi med en stor medeltida påskmarknad.

Vad vi gjort är att vi tagit vårt vikingakoncept från Vikingareservatet och omvandlat detta till medeltid, dvs ca 1400. I riket Malmöya har alla intresserade, seriösa medeltidsföreningar gratis tillträde som aktörer. Här har vi fixat gratis kurslokaler och, liksom i Vikingareservatet, får man sälja sina hantverksprodukter utan att det kostar något för föreningarna eller dess medlemmar. Koggmuseet/Fotevikens museum är till för att stötta aktörerna, inte roffa dem på pengar. Kravet på kvalitet försöker vi dock sätta högt, både när det gäller arrangemang såväl som produkter. Det är annars nämligen otroligt lätt att sådana här marknader och möten kan tendera att bli de renodlade profitörernas spelplats.

Övriga marknader på Fotevikens Museum/Koggmuseet:
30 juni-2 juli Den stora internationella vikingamarknaden, Vikingareservatet
7-9 juli Gångedagarna. Återuppväckta medeltidsdagar på Koggmuseet
19-20 aug Sillamarknaden, Koggmuseet
16-17 dec Vinterblotsdagar, Vikingareservatet
9-10 dec Medeltida julmarknad, Koggmuseet

Utloggad miklagard

  • Avslutat konto
  • Stammis
  • Antal inlägg: 424
Marknader och möten i Malmöya och Vikingareservatet
« Svar #1 skrivet: april 14, 2006, 14:51 »
Vi lyfter verkligen på hatten för er i Foteviken. Vad ni gör är verkligen beundransvärt. Framför allt det så klart uttalade samarbetet med den historiska rörelsen utan vinstsyfte som ger så många så stor glädje. Ni visar verkligen vägen.