Författare Ämne: Tankar om ett eventuellt arkeologiforum 2  (läst 5838 gånger)

Utloggad Karlfredrik

  • Gode
  • Antal inlägg: 2 346
Tankar om ett eventuellt arkeologiforum 2
« skrivet: april 28, 2015, 16:36 »
Om någon till äventyrs längre fram skulle starta ett arkeologiforum 2, rimligen är Johan och Camilla inte de enda som kan tekniken, så skulle vi behöva strängare regler. Flera av de senaste trådarna har dominerats av personkonflikter och ot.

Utloggad history freak

  • Stammis
  • Antal inlägg: 482
SV: Tankar om ett eventuellt arkeologiforum 2
« Svar #1 skrivet: april 28, 2015, 19:15 »
Om någon till äventyrs längre fram skulle starta ett arkeologiforum 2, rimligen är Johan och Camilla inte de enda som kan tekniken, så skulle vi behöva strängare regler. Flera av de senaste trådarna har dominerats av personkonflikter och ot.

Ja, Jag hoppas verkligen att ett Arkeologforum 2 blir verklighet och då med kunskapsbanken intakt.Jag har tidigare sagt just detta att en hårdare moderering är nödvändig. Vi kan väl konstatera att det faktum att inläggen går direkt in på forumet och modereras först i efterhand både är en styrka och en svaghet. Styrkan är tempot där forumet faktiskt fungerar som en chat. Svagheten är att folk med hett temperament skriver de mest vansinniga saker som leder till de konflikter som vi sett de senaste åren. Skalman har ju systemet att moderator släpper fram inlägget efter granskning. Då släpps aldrig de grälsjuka inläggen fram om moderatorn är objektiv, vilket naturligtvis är bra, men man förlorar ju tempot i diskussionen vilket inte är bra. Att moderatorn är objektiv är alltså nödvändigt.

Jag vill ha kvar tempot, men förhindra grälsjuka att sabotera trådarna. Hur kan det lösas ? Jo, med hårdare regler ! Vet de grälsjuka att de bara får en stenhård varning och om grälet fortsätter på en oacceptabel nivå så blir de omedelbart uteslutna så tänker de sig för och formulerar sig mer rumsrent.

En annan lösning är tidsbegränsad avstängning. Vid första övertrampet en veckas avstängning. vid andra övertrampet en månads avstängning, vid tredje övertrampet livstids avstängning. Kanske en bättre lösning då alla kan göra misstag.

Vad vi sett på "Vad hände vid 400-talets slut ?" får inte upprepas ! Vi inom de båda åsiktsriktningarna måste kunna samsas utan de extrema förföljelser och hatyttringar vi sett i denna tråd. Samma sak har ju förstört många andra trådar de senaste åren.

Nu kan vi bara hoppas att någon riktigt seriös vill ta på sig ansvaret att sjösätta Arkeologiforum 2 och att Camilla och Johan släpper ifrån sig kunskapsbanken. Du Karlfredik är en moderator att stilla bedja om ! Kan vi sedan få en till av samma kaliber är lyckan fullständig.

Utloggad Gorm

  • Administratör
  • Gode
  • Antal inlägg: 2 926
    • Arkeologiforum
SV: Tankar om ett eventuellt arkeologiforum 2
« Svar #2 skrivet: april 30, 2015, 15:52 »
And here we go again. Låser även denna efter att ha tagit bort det mest uppenbara övertrampen.
: iarþ : sal : rifna : uk : ubhimin :