Författare Ämne: Fotevikens vikingamarknad 2011  (läst 3668 gånger)

Utloggad Sven lagman

  • Avslutat konto
  • Gode
  • Antal inlägg: 1 138
Fotevikens vikingamarknad 2011
« skrivet: juni 27, 2011, 21:59 »
Nu har vikingaveckan vid Foteviken startat på allvar. Vikingar från när och fjärran anländer kontinuerligt och det hela kulminerar på torsdagkväll. Men också ett filmteam har hittat hit. De arbetar med att spela in en trailer för en storstilad satsning på en modern vikingafilm på samma tema som ”Den röda kappan”. Denna film, som hade premiär 1967, var en samnordisk produktion, baserad på kärleksdramat mellan Signe och Hagbard, två personer som det berättas om i Saxo Grammaticus krönika från slutet av 1100-talet.

Det är otroligt intressant att se hur vår historia gestaltats på olika sätt under den korta tid som filmen som media existerat. Den nya satsningen har, till skillnad mot många ”töntiga” vikingafilmer, nog stora möjligheter att bli ett bra drama som speglar nutidens sätt att se vikingatiden. Nedan några bilder från inspelningarna i dag.

Var lugna. Redan i morgon är de moderna filmsakerna borta från Vikingastaden – i morgon är det bara renodlat, rekonstruerat 1000-tal som gäller. :D