Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/83/155183/arkeologiforum.se/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/83/155183/arkeologiforum.se/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Alvernas territorier på Island

Författare Ämne: Alvernas territorier på Island  (läst 2537 gånger)

Utloggad 123hopp

 • Stammis
 • Antal inlägg: 377
Alvernas territorier på Island
« skrivet: december 24, 2013, 07:30 »
"I en enkätundersökning som genomfördes 2007 svarade 67 procent av islänningarna att det var möjligt att alver existerade. När den isländska artisten Björk gästade den amerikanska pratshow ”The Colbert Report” fick hon frågan om islänningar tror på alver. – Det gör vi, men ni tror väl på spöken? Det är ett slags relation med naturen, liksom med stenar." Såna utläggningar angående protester mot byggandet av vägen tvärt igenom alvernas områdena kan man hitta i DNs artikeln : http://www.dn.se/nyheter/varlden/alver-stoppar-vagbygge-i-island/ Även om vi avstår från att tilltro några medeltida personifieringar av naturkrafter, ändå de sista skulle vi kanske studera utan "ira et studio", tycker jag? I några moderna europeiska länder finns numera bioenergetiska väderprognoser för bilförare, utan att någon försöker att säga det är övernaturliga väsen, som orsakar de influenserna.

Utloggad 123hopp

 • Stammis
 • Antal inlägg: 377
SV: Alvernas territorier på Island
« Svar #1 skrivet: december 25, 2013, 16:55 »
Så; de bioenergetiska väderprognoser gäller för det mesta störningar i jordens magnetiska fält kommande från stormar på Solen, som influerar individuella magnetiska fält av människor. De är inte lokalt bundna. Men på Jorden finns också så kallade "stående vågor", knutar eller noder inom detta fält. De sammanfaller med prehistoriska sanktuarier, gravar, etc. men det är inte många som har intresse i att undersöka dem. How come?

Utloggad Adils

 • Veteran
 • Antal inlägg: 802
 • Arkeolog, konstvetare, poet, konstnär och musiker
SV: Alvernas territorier på Island
« Svar #2 skrivet: december 25, 2013, 21:07 »
Du har möjligtvis inte tänkt på att platsen kan ha ett inbyggt skydd, i kraft av de väsen som sägs råda just där?
Hell thir regin donaraz!

Utloggad 123hopp

 • Stammis
 • Antal inlägg: 377
SV: Alvernas territorier på Island
« Svar #3 skrivet: december 26, 2013, 02:43 »
Jo, det händer, Adils, när yang-energi försvagas under fyra korta "mellanperioder" om året och under vintern. Och annars, västerländska civilisationen eliminerar sensibla individer genom att ovetande konstruera dödliga "fällor" för dem. Jag menar med det sista lokaliseringen av boenden och vägar som strider mot traditionella vetande om psykiska störningar från gamla sanktuarier och otypiska magnetfält som omger dem. Bortförslandet av stenar från en sån plats hjälper inte eftersom "kraften" sitter inom lokaliteten.

Utloggad 123hopp

 • Stammis
 • Antal inlägg: 377
SV: Alvernas territorier på Island
« Svar #4 skrivet: december 27, 2013, 12:37 »
Sorry, Adils, men när det gäller att diskutera influenser av (natur)väsen på människor, då föredrar jag att koncentrera mig på deras "krafter" klasificierade enligt fem kategorier av kinesisk geomancy: - yin, yang, yang-inom-yin, yin-inom yang och yin-yang (tao "rekombinerad" i fysiska världen). En sån delning är välkänd
i hela världen och kan bli lätt utökad med underkategorier tagna från lokala naturväsen-vetanden (mytologier).

Om du skulle ta indisk Rigveda som bas för eventuella konkurrerande klassifikation, då kunde du snart inse att resulterande abstraktion-nivå är inte så hög. Ta till exempel en rishi som anhåller till guden Soma om frigörande av "röda kor" från speciella platser (stenar eller hällar) i fjällen. När vi tar situationen vid "face-value", så har vi bara Herakles och Geryons kor (se - Det Tionde Arbetet hos Apollodoros) som analogin. Men problem återstår om Herakles hör till samma kategorin av väsen som Soma och om Geryons kor är samma som "röda kor" av Rigveda.

Utrustade med abstrakta kategorier av kinesisk geomancy och de konkreta indisk-grekiska mytbilder kan vi leta
efter analogier t ex på Samelands vidder. Och här kommer ut att kinesiska abstraktioner är aldrig så abstrakta som det syns. Samma kategorier kan hittas i mänskliga anatomin enligt traditionella taoistiska medicinen. Här slutar min utläggning och resten är beroende på konfrontation av en ensam sensibel fotvandrare med de lokala naturväsen.