Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/83/155183/arkeologiforum.se/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/83/155183/arkeologiforum.se/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Dålig jämställdhet i ledande vetenskapliga tidskrifter

Författare Ämne: Dålig jämställdhet i ledande vetenskapliga tidskrifter  (läst 1401 gånger)

Utloggad Piankhy

  • Gode
  • Antal inlägg: 2 463
Dålig jämställdhet i ledande vetenskapliga tidskrifter
« skrivet: oktober 24, 2012, 11:34 »
Studier visar att jämställdheten är dålig i ledande vetenskapliga tidskrifter.

Citera
Dålig jämställdhet i ledande vetenskapliga tidskrifter
---
Färre kvinnor än män bjuds in att skriva i de ledande vetenskapliga tidskrifterna. Det konstaterar två lundaforskare som nu riktar kritik mot den bristande jämställdheten.
I det senaste numret av den vetenskapliga tidskriften Nature visar två lundaforskare att en procentuellt lägre andel kvinnor än män bjuds in för att skriva artiklar i kategorierna News & Views i Nature och Perspectives i Science.
– Vi finner att färre kvinnor än män får den karriärgynnande möjlighet som det innebär att bli inbjuden att skriva artiklar i de ledande vetenskapliga tidskrifterna, säger Daniel Conley, forskare vid geologiska institutionen på Lunds universitet.

http://forskning.se/nyheterfakta/nyheter/pressmeddelanden/daligjamstalldhetiledandevetenskapligatidskrifter.5.47d0722f1395510e7491fe.html
Ju äldre desto bättre.

Utloggad Adils

  • Veteran
  • Antal inlägg: 802
  • Arkeolog, konstvetare, poet, konstnär och musiker
SV: Dålig jämställdhet i ledande vetenskapliga tidskrifter
« Svar #1 skrivet: oktober 24, 2012, 16:08 »
Jag tog min arkeologiexamen för dryga tio år sen och redan då var tjejjerna i majoritet, och på det viset är det underligt att de inte är bättre representerade i sagda medier.
Hell thir regin donaraz!