Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/83/155183/arkeologiforum.se/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/83/155183/arkeologiforum.se/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/83/155183/arkeologiforum.se/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Vilken väg ska man gå?

Författare Ämne: Vilken väg ska man gå?  (läst 12770 gånger)

Utloggad Leif

  • Gode
  • Antal inlägg: 1 814
  • http://lipoptena.blogspot.com/
    • Älgflugornas herre
SV: Vilken väg ska man gå?
« Svar #20 skrivet: januari 20, 2010, 08:53 »
Om jag vetat det jag vet idag så skulle jag inte gjort det yrkesval jag gjorde.

Jag har förvisso kunnat försörja mig inom arkeologibranschen i 15 år, men jag upplever att den har hårdnat betydligt. Och det har inte bara med lågkonjunktur att göra, skärpningen började tidigare än så. Som lök på laxen kanske vi utsätts för ytterligare förändringar inom kort, om LOU börjar gälla fullt ut även inom arkeologin så kommer priserna att pressas, ambitionsnivåerna att sjunka och mängden jobb att minska än mer.

Om inget radikalt sker så tror jag att branschens omsättning kommer att minska med ytterligare minst 30% under kommande år.

Jag skulle försökt hitta en utbildning som jag är ganska intresserad av och som har hyfsade jobbmöäjligheter. Arkeologin skulle jag läst in vid sidan om och haft som fritidsintresse. Det tror jag ärligt talat är den enda modell som funkar för låt säga 99% av alla som påbörjar en grundutbildning i arkeologi.

Sedan bör man faktiskt allvarligt ta sig en funderare äver om man över huvud taget skall ta studielån. De nu aktuella återbetalningsreglerna verkar inte roliga att utsättas för. Jag går efter de gamla, och de är inte heller roliga men något skonsammare mot plånboken....
Motsatsen till praktisk är inte teoretisk utan opraktisk.

Bloggar:
http://lipoptena.blogspot.com/
http://lammunge.blogspot.com/