Författare Ämne: Att arbeta som osteolog  (läst 5516 gånger)

Utloggad Ekman

  • Novis
  • Antal inlägg: 1
Att arbeta som osteolog
« skrivet: december 28, 2011, 18:22 »
Var osäker på om jag skulle placera detta under arbetsmarknad eller utbildning. Det hamnade här.
Jag funderar starkt på att läsa (historisk-/arkeo) osteologi och i slutändan ta en kandidatexamen i det om jag trivs med det. Det är massa saker jag undrar över och tänkte att någon här kunde svara på.

Att arbeta som osteolog, hur funkar det? Finns det jobb? Hur är lönen? Finns det fasta jobb eller är det mest projektanställningar? Vad finns det för olika områden att arbeta med? Bör man läsa andra kurser och ämnen för att komplettera och bredda sig, vilka? Kan man arbeta med osteologi utanför arkeologiska sammanhang och vad krävs då?

Jag utbildar mig till sjukgymnast just nu och tänkte bli färdig sjukgymnast men pausa utbildningen ett år för att läsa osteologi (alt. arkeologi) och skriva min b-uppsats i historia. Då kommer jag att ha tagit 60hp i historia.

[Även om detta inlägg är gammalt när det läses så svara gärna ändå för det kommer vara aktuellt ett tag.]

tack

Utloggad Adils

  • Veteran
  • Antal inlägg: 802
  • Arkeolog, konstvetare, poet, konstnär och musiker
SV: Att arbeta som osteolog
« Svar #1 skrivet: december 29, 2011, 16:20 »
Rent generellt kan man väl säga att det alltid lönar sig att specialisera sig, fast idag verkar man ju också i allt större utsträckning även efterfråga bredd, men som osteolog kan man ju få arbete i vidare kretsar än  just arkeologens. (Rättspatologer verkar ju t.ex. ha bråda dagar nuförtiden...)- Din utbildning som sjukgymnast kan säkert visa sig värdefull i framtiden. "Bättre börda bäres än mycken mannavett", som det står i Havamal.

Gott Nytt År; önskar dig all lycka till!

Adils
Hell thir regin donaraz!