Författare Ämne: Bevara traditionellt hantverk  (läst 2387 gånger)

Utloggad Karlfredrik

  • Gode
  • Antal inlägg: 2 346
Bevara traditionellt hantverk
« skrivet: maj 24, 2010, 21:43 »
Sämre tider har gjort att det blir färre hantrverkare på Foteviken och andra liknande anläggningar.
Eftersom det är stor arbetslöshet bland 55+ (ålder) borde det vara en låg kostnad för samhället att rekrytera några att demonstrera traditionella hantverk för skolbarn med flera. Ideella krafter och voluntärer räcker inte enligt min mening för att bevara hantverkstraditionerna.

Utloggad Leif

  • Gode
  • Antal inlägg: 1 814
  • http://lipoptena.blogspot.com/
    • Älgflugornas herre
SV: Bevara traditionellt hantverk
« Svar #1 skrivet: maj 25, 2010, 07:33 »
Jag kan bara hålla med. Många traditionella hantverk är på väg tyna bort. Men samtidigt finns det nu en oerhört stark ny gröna vågenrörelse som sätter värde på de gamla hantverken. Så en nyrekrytering pågår. Men de nyrekryterade kommer endast i undantagsfall att nå en proffessionell nivå på hantverkskunnandet. I de flesta fall är och förblir de glada amatörer (som jag vad gäller smide eller min hustru vad gäller att hantera ull)

Den största samlingsplatsen för den nya gröna vågenrörelsen borde vara alternativ.nu med Petter Bergström och tidningen Åter i centrum. (http://www.alternativ.nu/) Kanske kan du hitta intressanta hantverkare till Foteviken där, speciellt om du annonserar efter dem både på den nationella anslagstavlan och på den för skåne ("landskapsgrupp")
Motsatsen till praktisk är inte teoretisk utan opraktisk.

Bloggar:
http://lipoptena.blogspot.com/
http://lammunge.blogspot.com/