Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/83/155183/arkeologiforum.se/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/83/155183/arkeologiforum.se/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Forntidsbyar i Norge

Författare Ämne: Forntidsbyar i Norge  (läst 3382 gånger)

Utloggad Tylluan

  • Medlem
  • Antal inlägg: 25
    • http://www.lajv.org
Forntidsbyar i Norge
« skrivet: februari 09, 2006, 21:11 »
Jag behöver länkar eller enbart namn på forntidsbyar i Norge för att skaffa in lite bakgrundsmaterial till en artikel. Det går också bra med att bara ge den norska benämningen på forntidsbyar. Jag har försökt söka på allas vår älskade Google, men saknar man viktiga söktermer så går det inte så bra :oops:

Utloggad Sven lagman

  • Avslutat konto
  • Gode
  • Antal inlägg: 1 138
Forntidsbyar i Norge
« Svar #1 skrivet: februari 09, 2006, 22:44 »
Kan rekommendera två av de viktigare forntidsanläggningarna I Norge:

I Borg vid Lofoten har man rekonstruerat ett 83 meter stort långhus från vikingatiden

I Avaldsnes invid Stavanger har man rekonstruerat en hel vikingagård.

Vi har lagt ut information på vår sida http://www.destinationviking.com
Gå till ”Destinations” och klicka å kartan.

Destination Viking är ett kvalitetsmärke som vi skapat för vikingatida Living History Museums. Det har kunnat utvecklas genom ett nära samarbete mellan de tre mycket stora EU-projekten ”Destination Viking Living History”, ”Destination Vikings Sagalands” och ”Northern Periphery”.

Utloggad Krax

  • Veteran
  • Antal inlägg: 533
Forntidsbyar i Norge
« Svar #2 skrivet: februari 10, 2006, 15:42 »
Hövdingehuset på Borg Lofoten är mäktigt att skåda. Den som vill  kan arbeta där som frivillig under sommarhalvåret. En del lägger sin semester på Borg och lever vikingaliv några veckor. Här kan du läsa mer http://www.lofotr.no/.
en som tror sig veta allt, vet ingenting