Författare Ämne: Spansk arkeologidokumentär om det keltiska arvet  (läst 2813 gånger)

Utloggad Piankhy

  • Gode
  • Antal inlägg: 2 463
Spansk arkeologidokumentär om det keltiska arvet
« skrivet: maj 20, 2013, 16:47 »
I kväll erbjuds ännu ett tillfälle att se något så ovanligt i svensk TV som ett spanskt arkeologiprogram. Här får vi följa livet i Galicien under järnålder i den keltiska Castro-kulturen. Vi får också en del utblickar bakåt i tiden mot sten- och bronsåldern. Intressanta rekonstruktioner med skådespelare. Bl a får vi se en livaktig scen från offerceremonier kring en stenkammargrav från neolitikum.

Citera
Spansk dokumentär från 2010. Runtom i vår världsdel har kelterna lämnat gåtfulla fornlämningar efter sig. I dag lever arvtagarna på de brittiska öarna och i Galicien. Under första årtusendet av vår tideräkning dominerade deras kultur stora delar av Europa.

Sänds i kunskapskanalen kl 22:00

Finns även på SVT-Play: Dokumentärfilm - Det keltiska arvet
Ju äldre desto bättre.

Utloggad Piankhy

  • Gode
  • Antal inlägg: 2 463
SV: Spansk arkeologidokumentär om det keltiska arvet
« Svar #1 skrivet: maj 29, 2013, 14:12 »
Någon som såg filmen? Den kändes ny och annorlunda jämfört med de engelska och amerikanska program som oftast går på TV.
Ju äldre desto bättre.

Utloggad Lars Croft

  • Stammis
  • Antal inlägg: 104
SV: Spansk arkeologidokumentär om det keltiska arvet
« Svar #2 skrivet: juni 03, 2013, 00:32 »
Jag började kolla, såg inte hela och det berodde på dygnet snarare än bristande intresse, ska helt klart se färdigt den!
Jag har visserligen inte sett Mänsklighetens historia (eller vad den nu heter) som diskuteras i en annan tråd, men kul med en dokumentär som bryter bort från den norm som beskrivs där.