Författare Ämne: Dokumentation av vittring hottande hällristningar  (läst 2460 gånger)

Utloggad esmart

  • Novis
  • Antal inlägg: 14
  • dokumentering av hällristning
Dokumentation av vittring hottande hällristningar
« skrivet: januari 13, 2013, 14:12 »
TANUMS HÄLLRISTNINGSMUSEUM, Underslös (www.RockArtScandinavia.se), arrangerar under veckan 30-2013 (20. - 27. juli sitt årliga internationella arbetsseminar: Registrering och dokumentation av vittringshotade hällristningar inom Världsarvsområdet i Tanum.
Programmet som PDF file finns på www.RockArtScandinavia.se
Deltagarna kommer att få tillfälle att arbeta på bergytor som uppvisar det märkligaste i vårt förhistoriska bildspråk. Materialet kommer att bearbetas från historiska, religionshistoriska och rent bildmässiga utgångspunkter.
Inför registreringen och dokumentationen undervisas i olika metoder och tekniker: dag- och nattfotografering, frottage- och imålningsteknik.
Kursen erbjuder föreläsning och arbete i grupp. Teoriavsnittet omfattar c:a 1/3 av tiden medan resterande 2/3 tillbringas på ristningarna - i dagsljus och på nattexkursioner. Kursen vänder sig både till nybörjare och till dem som har tidigare erfarenhet av hällristningar.
Museet kan erbjuda hjälp med logi (hotell-rum-camping) i trakten. I anslutning till museet finns billiga möjligheter till logi (tält-sovsal-rum).
Vill Du vara med och fortsätta detta arbete - en insats för att bevara de hällristningar som hotas av den fortgående miljöförstöringen? Kontakt: adorant@bigfoot.com