Författare Ämne: Att hålla sig uppdaterad  (läst 3533 gånger)

Utloggad Piankhy

  • Gode
  • Antal inlägg: 2 463
Att hålla sig uppdaterad
« skrivet: december 12, 2012, 14:03 »
För en yrkesverksam arkeolog är det väl en självklarhet att man försöker hålla sig någorlunda uppdaterad om de senaste vetenskapliga rönen inom sitt ämne, eller åtminstone inom sitt specialområde. Men för alla yrkeskategorier tycks det inte alltid vara så, t ex verkar vissa lärare slarva med detta.

Citera
När läraren lämnar utbildningen och blir yrkesaktiv förändras motiven för den egna informationssökningen. Inriktningen flyttas från att hitta information om forskning om lärares yrkesutövning mot att hitta material som är anpassat till det dagliga arbetet med eleverna. Dessutom läggs tid på att lära eleverna hur de i sin tur ska söka information. De intervjuade lärarna säger sig inte heller under sin utbildning ha mött åsikten att uppdatering om det vetenskapligt senaste behövs i yrket.

Få håller sig uppdaterade inom sitt ämnesområde

Man kan undra över kvaliteten på undervisningen ifall lärarna inte är uppdaterade i sina ämnen.

Ju äldre desto bättre.

Utloggad sockerfri

  • Stammis
  • Antal inlägg: 452
SV: Att hålla sig uppdaterad
« Svar #1 skrivet: december 13, 2012, 20:47 »
Inte förvånande. Min uppfattning har alltid varit att lärare/föreläsare alltid varit bättre på det yrkeshistoriska/yrkesfilosofiska medan de unga hippa studenterna varit mer krävande efter ny information och mer ifrågasättande gammal "sanning".