Även om du framför allt vill hålla på med sydostindisk arkeologi så måste du nog skaffa dig en kandidat i arkeologi först. Vad jag vet så är alla svenska grundutbildningar fokuserade på skandinavisk arkeologi, men de flesta innehåller även några poäng "internationell arkeologi" som så fint heter. Oftast kan man även välja att skriva sina B- och C-uppsatser om det ämne man själv är mest intresserad av.
Inrikta sig får man göra på magister- eller masternivå, då man själv väljer vad man vill arbeta med. Det är då viktigt att man hittar den institution som passar bäst för det område man själv är intresserad av, antingen i form av professorer eller doktorander. Generellt så har Uppsalas arkeologiska institution varit mest internationellt inriktad de senaste åren, med många svenska och utländska doktorander som håller på med arkeologi i olika delar av världen ledda av Paul Sinclair som är professor i jämförande arkeologi. Han ska dock lämna institutionen, så det är inte säkert att det ser likadant ut när du når den nivån.
Generellt så skulle jag inte rekommendera att läsa indologi eller någonting sådant som huvudämne i din kandidat om du vill bli arkeolog. Däremot så består ju en kandidat av 90 hp huvudämne (A, B och C-kurs) och sen lika många poäng biämne. Så det finns ju utrymme att kombinera huvudämnet arkeologi med mer specialiserade kurser i det man vill fördjupa sig, tex språk eller så. Se bara till att kombinationen kurser ger dig behörighet att plocka ut en kadidat i humaniora med inriktning på arkeologi.
Sen kan det vara bra att veta att om man som svensk väljer att specialisera sig på arkeologi i en annan del av världen så minskar chanserna att man kommer kunna arbeta som en grävande arkeolog rejält. De flesta länder utanför Europa har mycket små arkeologiska branscher, om det existerar över huvud taget, och de jobb som finns är ofta svåra eller omöjliga att få som utlänning. Därför är svenska arkeologer som specialiserar sig på utlandet nästa alltid tvungna att stanna inom universitetsvärlden (doktorera, post-doc osv) och forska. Gräva får man göra genom forskningsprojekt.