Övrigt > Arbetsmarknad

Nya museitjänster för utförsäkrade från sjukkassan.

(1/10) > >>

Karlfredrik:
Nu aviseras nya museitjänster för de som utförsäkras från sjukkassan. Har forumsdeltagarna några åsikter om denna satsning?

webbsmurfen:
Hmma...

Tycker samma sak kunde gälla arbetslösa, som varit arbetslös en längre tid, och tröttnat på att vara det! (Som jag)  ;)

Skämt och sido..
Hur är det tänkt att detta ska se ut.. Skall de få hantera känsliga fornföremål/museieföremål? eller skall de utbildas till guider? Jag har svårt att se vad för nytta dessa uppenbart mycket sjuka människor skulle kunna göra utan någon specifik utbildning. Skall staten stå för denna utbildning? Hur blir kvaliteten på utbildningen sen om personen är frånvarande mycket på grund av sin sjukdom osov..

T.o.m att städa nu förtiden kräver utbildning (lokalvårdare) för att inte tala om hur man hanterar och rengör?! olika museieföremål

Nää här har de tagit vatten över huvudet

Adils:
Rekommenderar läsning av dagens DN; både Wolodarskis enspaltare (som jag i vanliga fall inte har så mycket till över för) och en längre artikel i kulturdelen. Själv tycker jag att det är skandal, samtidigt som det är bra att någon tar sig an alla spaltkilometrar dokumentation och tusentals kilo artefakter. Synd bara att dessa jobb inte får utföras av de som kan och vill i första hand.

Piankhy:
Lite röster om det ev kommande projektet:

http://ilsemarie.wordpress.com/2011/09/14/forakt-for-bade-sjukskrivna-och-kulturarbetare/

http://www.dn.se/kultur-noje/de-har-plankat-vart-access

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/lars-linder-kulturarvet-ar-vart-mer-an-att-vara-reservutgang

http://m.expressen.se/kultur/1.2559657

http://www.raa.se/cms/extern/aktuellt/nyheter/nyheter_2011/september/kulturarvslyftet.html

http://www.regeringen.se/content/1/c6/17/48/48/2e4e7898.pdf

Piankhy:
Intressant att konstatera att vissa tycker att man inte skall satsa så mycket på kulturarvet utan på morgondagens kultur istället. Måste verkligen det ena utesluta det andra? Och är inte kulturarvet mer hotat än morgondagens kultur? Morgondagens kultur tillkommer ju hela tiden, medan det äldre kulturarvet hela tiden hotas av förstörelse och nedbrytning.

Och är det inte så att äldre tiders kulturarv också har en relevans för oss, i vår samtid, för att skapa identitet och få oss att se världen i ett längre tidsperspektiv? En del av den moderna konsten däremot verkar ju mest ha relevans för de närmast sörjande.


--- Citera ---Konstnärernas riksorganisation (KRO) och Sveriges konsthantverkare och industriformgivare (KIF) protesterar i ett öppet brev mot regeringens nya satsning på kulturarvet. Organisationerna menar att man borde satsa pengarna på morgondagens kulturarv – det vill säga samtidskulturen.

– Det är i samtidskonsten vårt samhälle speglas, inte i kulturarvet. Samtidigt skulle satsningar på dagens konstyttringar innebära att man ger goda förutsättningar för det som är morgondagens kulturarv. Bättre villkor för dagens kulturskapare skulle helt enkelt vara en investering i morgondagens kulturskatt, säger KRO:s ordförande Karin Willén
--- Slut citat ---

http://www.dn.se/kultur-noje/de-har-plankat-vart-access

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion