Författare Ämne: Tidsresenärerna på kanal 9  (läst 40011 gånger)

Utloggad Piankhy

  • Gode
  • Antal inlägg: 2 463
SV: Tidsresenärerna på kanal 9
« Svar #100 skrivet: augusti 13, 2012, 10:52 »
Time Team går fortfarande att se på Kanal 9 och på TV 10.

Här är de avsnitt som sändes igår:

På Kanal 9
Citera
Tidsresenärerna
Säsong 16. Avsnitt 10 av 13. Called to the Bar.. Tony Robinson besöker Lincoln's Inn i London där han och teamet undersöker resterna av ett gammalt palats från 1200-talet.


På TV 10
Citera
Säsong 10. Avsnitt 11. Tony Robinson och teamet är inbjuda till att riva upp gräsmattan i ett av Storbritanniens ståtligaste hus, Castle Howard i Yorkshire. I och med att huset byggdes jämnades en medeltida by med marken. De nuvarande ägarna är måna om att få reda på allt om byn och dess invånare. Dokumentationen är sparsam och sökandet visar sig bli en utmaning, fram tills de gör en häpnadsväckande upptäckt i källaren.

Säsong 10. Avsnitt 12. Några häpnadsväckande flygfoton över ett fält utanför Sedgefield ser ut som en försvunnen romersk stad, en stad som i så fall skulle vara den nordligaste romerska civila bosättningen. Kommer Tony Robinson och teamet av utgrävare rita om den romerska kartan på bara tre dagar?

Säsong 10. Avsnitt 13. Tony Robinson reser till den gamla marknadsorten Appleby i Cumbria och kommer ansikte mot ansikte med prövningarna som de tidiga fängelserna innehöll. Ett polishus är beläget på inte mindre än tre historiska fängelser. Teamet försöker hitta de gamla byggstenarna under asfalten samtidigt som de också försöker hitta ledtrådar för en legendarisk rymning och det ökända hängningsrummet.

http://www.tv.nu/igar
Ju äldre desto bättre.

Utloggad Frågvis Amatör

  • Avslutat konto
  • Gode
  • Antal inlägg: 1 832
SV: Tidsresenärerna på kanal 9
« Svar #101 skrivet: maj 26, 2013, 16:03 »
Serien är igång igen på kanal 9:

http://www.kanal9play.se/

Passa på att se avsnittet om Barrow Clump som finns kvar några få timmar till.

Thomas I

Utloggad Frågvis Amatör

  • Avslutat konto
  • Gode
  • Antal inlägg: 1 832
SV: Tidsresenärerna på kanal 9
« Svar #102 skrivet: maj 26, 2013, 19:17 »
I programmet om Barrow Clump visades programvara som kan simulera visibilitet från den bronsåldershög man grävde ut tillsammans med vanliga kartor och höjd/terräng. Det gick alltså att visa hur mycket ett gravhög syntes i omgivningen.

Thomas I