Övrigt > Kulturarvsfrågor

Svenskt metalldetektorförbud ratas av EU-kommissionen!!

<< < (3/6) > >>

Leif:
Jag tycker inte att lagstiftningen är problemet. Däremot tillämpningen. Med en mindre restriktiv tillämpning så tror jag att det hela skulle kunna funka rätt bra.

Yngwe:
En lagstiftning som stödjer ett godtyckligt tillämpande kan i sig inte vara bra, den riskerar i allt för hög grad att tillämpas efter enskilda individers eller gruppers önskemål. Lagar skall vara tydliga och väl motiverade och lämna så litet utrymme för olika tolkningar som möjligt. Dessutom skall den vara förståelig för allmänheten och upplevas fungera som tänkt.

Denna lagstiftning missar väl rätt grovt i nästan alla avseenden....
 

tty:

--- Citat från: Leif skrivet oktober 21, 2010, 20:23 ---Med en mindre restriktiv tillämpning så tror jag att det hela skulle kunna funka rätt bra.

--- Slut citat ---

Vilket garanterat inte kommer att ske utan en lagändring. Kom ihåg alla byråkratiers huvudregel: den som inte fattat något beslut kan inte anklagas för att ha fattat fel beslut.

Tobias:

--- Citat från: Boreas skrivet oktober 21, 2010, 13:46 ---Det finns nu ett antal norska länsmuseer som samarbetat med "Norsk Metalsøkerforbund" eller dets regionala medlemmar. Dom har också haft lyckade uppdrag för Riksantikvarsämbetet. Sommarens undersökningar ikring Ulstein kloster - en av Norges nationala fornminnen - blev även till en halvtimmes dokumentar. (Se NRK, "nett-TV").


--- Slut citat ---

Många vettiga synpunkter, Boreas.
Önskar dock påpeka att Utsteinundersökelsen genomfördes av Rygene Detektorklubb i samarbete med Arkeologisk Museum – UiS, och inte av NMF. Halvtimmesdokumentären kan ses här: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/674683/

Boreas:
Arkeologi og metall-detektering - en fråga om sunt förstånd vs. paranoia?
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=260&artikel=4190935

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida

Gå till fullversion