Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/83/155183/arkeologiforum.se/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/83/155183/arkeologiforum.se/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Kogg på väg

Författare Ämne: Kogg på väg  (läst 1754 gånger)

Utloggad Sven lagman

  • Avslutat konto
  • Gode
  • Antal inlägg: 1 138
Kogg på väg
« skrivet: september 03, 2009, 22:24 »
Den stora koggen avgick från Koggmuseet i Malmö i morse mot Tyskland. I Wismar har den tyska koggflottan en stor samling i helgen och man vill också gärna se Skanörskoggen på plats.
Efter ett rådslag under morgonen på grund av det hotande ovädret beslöt man sig ändå för att försöka ta sig söderut. Storm var ju utlovad i västra Östersjön. Då vädret mycket riktigt försämrades gick man in i Falsterbokanalen för att avvakta de nyckfulla vindarna. Besättningen rapporterar i kväll en mycket god stämning ombord. Det är dock troligt att färden mot Wismar måste brytas och annat, mera ur vädersynpunkt lämpligt mål väljas.

Malmö har bekostat byggandet av koggen via arbetsmarknadsmedel men det är Fotevikens Museum som väckt förslaget om bygget utifrån det vrak som vi undersökt utanför Skanör och museet har också ansvarat för bygget av koggen och uppbyggandet av Koggmuseet. 

Se mer här:
http://sydsvenskan.se/webbtv/webbtv_malmo/article547367/Varldens-storsta-kogg-till-Tyskland.html