Författare Ämne: Granater i Vänern  (läst 4123 gånger)

Utloggad Claes

  • Stammis
  • Antal inlägg: 243
  • Döda fiskar flyter medströms
    • http://www.theliander.se
Granater i Vänern
« skrivet: juni 28, 2009, 23:33 »
Jag hade egentligen tänkt blogga om det här men kom på att Arkeologiforum nog är en bättre plats. Kommer ni ihåg debaclet här på Forumet i höstas om granater i Vänern? http://www.arkeologiforum.se/forum/index.php/topic,2451.0.html. Någon behagade skoja med oss aprilo att de fiskat upp granater ur Vänern. Jag och flera med mig tog det på allvar och ringde polisen. Det var inte jättekul att få stå där med dumstruten medans någon eller några skrattade gott åt oss.

Nu har emellertid verkligheten hunnit ikapp skämtet. Enligt GP, http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a=503504 har en granat påträffats på en badstrand i Vänern. Den har nu tagits om hand under största möjliga försiktighet av militära myndigheter. Det var alltså inte så dumt av oss att reagera. Hade det varit på riktigt hade signaturen "Troell" försatt både sig själv och sin omgivning för största fara. Roligt? Not!
http://kullenmannen.wordpress.com/

Döda fiskar flyter medströms!

Utloggad Yngwe

  • Gode
  • Antal inlägg: 5 702
SV: Granater i Vänern
« Svar #1 skrivet: juni 29, 2009, 08:52 »
Sannerligen inte roligt!  Frågan är ju vad som skulle hända om ytterligare någon rapporterade ett dylikt fynd här på forumet... skulle nån ta det på allvar då? Och tänk om det sen smäller? Det är nog ännu lättare att hålla sig för skratt då!

Efter att ha varit aktiv både i A6 försvarsmusem och en miljöorganistation med ammunitionsdumpningar på agenden fick jag klart för mig att det är oerhörda mängder som dumpats i sjöar, och vad värre är så är det inte alltid ammunitionen ligger kvar där den sänkts. Betänk också att med minskad värnplikt blir snart gemene mans erfarenhet och kunskap om ammunition allt mindre, kanske med minskad respekt och försiktighet som följd.
" Det finns mitt i skogen en oväntad glänta, som bara kan hittas av den som gått vilse"