Jag vet inte rigtigt vad du menar med "termodynamisk närsmältning", men om du menar att inlandsisarna skulle reagera lika snabbt som klimatet ändras, så är det felaktigt. Det tar årtusenden för en inlandsis att smälta eller byggas upp, hur gynnsamt klimatet än är för det ena eller andra.
Härav det något bisarra förhållandet att det under tidig holocen växte skog i de skandinaviska fjällen ovanför den nuvarande trädgränsen, samtidigt som inlandsisen låg kvar i dalarna och i låglandet öster om fjällen.
Med 'termodynamik' siktas till den termo-dynamiska balans som råder mellan temperaturen i is-massiven, havet och luften. När isen ligger på torra land är smältningen begränsad och avkylningen av omgivningen likaså. Om samma ismassiv (plötsligt) befinner sej i uppvärmt saltvatten blir tempot i närsmältningen radikalt ändrat, eftersom den magasinerade kylan absorberas i havsvattnet, vilket omedelbart påverkar luftmassorna - och sålunda klimatet i länderna ikring dessa havsvatten.
Om en 30 km lång, 15 km bred och 1 km tjock ismassa ramlar i havet så smälts plötsligt mycket is i stor hastighet. Med termodynamiken - från is till vatten, luft och nederbörd - inträder givetvis s.k. 'köldperioder', som dom nu kan mätas inom kvartiär-geologin. Man behöver m.a.o. inte Milkankowitch-teorien för att förklara istidens förlopp. (Dock behövs en förklaring på när och hur eländet började.)
Nyligen åkte en bit av Grönandsisen ut i fritt hav - vilket kommer att kyla när området ikring Ellesmere Island dom kommande månader. Tänker man sej att ett antal sådana isberg gled ner från dom Skandinaviska högfjällen för ca. 21.-18.000 år sedan så kan man förstå varför klimatet ikring Nordsjön och Nord-Atlantern upplevde en mycket kylig period under denna tid. Sen kom ju den baltiska is-strömmen, eftersom den svenska och finska inlandsisen bröts upp och slidade i havet. Topparna av denna avsmältning/köld-utveckling ses under Eldre och Yngre Dryas, varefter de sista större inlandsisarna slutligen försvann från den svenska sidan om Kjölen, jämte Finland/Estland och NV Karelen.
http://www.esa.int/esaEO/SEMYXY4OJCG_index_0.html