Författare Ämne: Jordskalvet = ALes stenar  (läst 3974 gånger)

Utloggad ghostmike

  • Novis
  • Antal inlägg: 9
Jordskalvet = ALes stenar
« skrivet: december 16, 2008, 23:32 »
Jag kan tillkännage att det beräknade epicentrumet från jordskalvet 2008 12 16 ligger mycket nära ales stenar. Ca 1 nautisk mil söderut i havet. Det skall även tilkännages att det finns teorier angående skalvet 1904, det såkallade Oslofjordsskalvet egentligen hade epicentrum vid just Ystads kustområde. Eftersom de mätningar som gjordes år 1904 i de många olika länder kalrt tydde på ett sådant utslag och inte det senare fastslagna dikadariet att epicentrum låg i kattegatt. Det man baserade det på var att ras inträffat i närheten, men det var en gammal kvarleva från skrock och vidskepelse, att jordbävningar var just stora Ras och inte något annat. De mätningar som då gjordes i länder som Deutches reich (nuvarande Tyskland och polen)  Finland och Ryssland ( i närmare bestämt nuvarande Estland Lettland Litauen). De mätningarna klargör än idag att epicentrumet faktiskt låg vid Ales Stenar eller i havet söderom och inte i det mer vidskepliga och senare allmänt vedertagna kattegatt ( då varken nämnvärda mätningar gjordes i frankrike eller storbrittanien). Det fanns folk som faktiskt tog tesen om ales stenar på allvar, då under 1700 talet närmare bestämt 1759 inträffade ett skalv som kallas danmarks svåraste skalv, då hade skåne precis varit svenskt i drygt 100 år och i skåne florerade rykten om gudarnas hämd och Ales stenar blev ett i folkmun omnämnt område då ett ras skett just där. Detta bogade för ett mycket stort intresse vid Ales Stenar undet 1700 talets andra hälft. Det var även då mer noggranna och påkostade inspektioner och undersökningar gjordes om ales stenar. Men det va inte förräns 1904 som folk faktiskt började tro på allvar att ales stenar hade något mer en bara stora stenar i formation. Det var dock senare som restaureringen av ales stenar skedde på 1950 talet, då fick ales stenar sin nuvarande form, det finns många som bestridde ingreppen under 70 talet då mycket från flower power tiden florerade i massmedia, laylines och massor av andra teorier.Att ingreppen skulle förstört området och tagit bort energi.
Fastslå kan vi dock, att idag bara någon dag efter skalvet, kan vi åter igen se att ales stenar är en plats för mystik och inte mindre kraftiga skalv. Att ingen kan tysta Ales Stenars makt, lokes rystningar som känns från våra förfäder. hur de lagt Skeppets för i en rak linje mot de epicenter som nu kan fastslås med modern teknik 1 nautisk mil i direkt linje från Förstenen. Detta faktum är bevisat, och man kan bara undra och spekulera i var de epicentra låg 1904 och 1759.

Utloggad Claes

  • Stammis
  • Antal inlägg: 243
  • Döda fiskar flyter medströms
    • http://www.theliander.se
SV: Jordskalvet = ALes stenar
« Svar #1 skrivet: december 17, 2008, 08:48 »
Här går det uppenbarligen ett troll och tassar. Men visst har det ett högt underhållningsvärde det här...
http://kullenmannen.wordpress.com/

Döda fiskar flyter medströms!

Utloggad Sven lagman

  • Avslutat konto
  • Gode
  • Antal inlägg: 1 138
SV: Jordskalvet = ALes stenar
« Svar #2 skrivet: december 17, 2008, 11:10 »
SGU (Sveriges geologiska undersökning) anger på sin hemsida att skalvet inträffade "strax norr om Ystad", dvs minst drygt två mil från Heds stenar (eller Urbans grav eller Ale stenar för att ta yngre benämningar). Kunde vara intressant att få reda på var du fått dina uppgifter från (1 nautisk mil i direkt linje från Förstenen). Det är ju alltid bra med fakta eftersom en viss astronomisk fanatiker säkert kommer att spä på om tillfälle ges.