Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/83/155183/arkeologiforum.se/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/83/155183/arkeologiforum.se/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/83/155183/arkeologiforum.se/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3 Nu tar Bert över - nu blir allt bra

Författare Ämne: Nu tar Bert över - nu blir allt bra  (läst 1986 gånger)

Utloggad Sven lagman

  • Avslutat konto
  • Gode
  • Antal inlägg: 1 138
Nu tar Bert över - nu blir allt bra
« skrivet: januari 21, 2010, 17:20 »
Götene medeltida sommarland - det var alltså detta som den stora historiesatsningen slutade med uppe i nordöstra Västergötland. Bert Karlsson vill inte ha sånt mossigt som historia. I stället ska det bli en medeltidspark med bl.a. husen uppe träden så barnen kan få klättra!
Som jag upplevde det var man på väg att göra något riktigt bra på platsen - trots att det fanns några belackare. Säg mig den politiker som tänker längre fram än till nästa val. Men en sådan här anläggning växer inte fram på studs. Det tar många år att försöka lansera en seriös bild av vår historia i nya aktivitetsanläggningar. Då är det mycket lättare att släppa in Bert och göra ett sommarlandsjippo av det hela. Är inte detta egentligen vad allt handlar om nuförtiden - att göra snabba klipp och jippon utan faktaförankring - även när det gäller vårt kulturarv.

Se bl.a. här: http://nlt.se/startsidan/gotene/1.678493
http://piratpartist.wordpress.com/2010/01/20/bert-karlsson-gor-nytt-pirate-bay/

Utloggad Ragnfast

  • Avslutat konto
  • Veteran
  • Antal inlägg: 982
SV: Nu tar Bert över - nu blir allt bra
« Svar #1 skrivet: januari 21, 2010, 17:48 »
Jag minns med fasa den gamla sandpråm som man byggt om till "vikingaskepp" och fraktade turister på under vattenfestivalen o.likn. Gudskelov hade någon den goda smaken att elda upp fanstyget. OBS! Jag vill inte uppmuntra någon till att bränna ner Berts skapelse; inget ont som inte har något gott med sig. Det lär väl skapas några arbetstillfällen i.a.f. Vvad den mannen behöver är arkeologisk/historisk expertis som kan råda honom i dessa frågor.