Författare Ämne: Svenska arkeologer undersöker i Poltava  (läst 6831 gånger)

Utloggad Gorm

  • Administratör
  • Gode
  • Antal inlägg: 2 926
    • Arkeologiforum
Svenska arkeologer undersöker i Poltava
« skrivet: maj 19, 2007, 11:43 »
RAÄ:s avdelning för arkeologiska undersökningar med Bo Knarrström (känd från Svt:s Svenska slag) i spetsen kommer att utföra slagfältsarkeologiska undersökningar i Poltava. Enligt uppgift kommer det hela att generera både bok och tv-program.

http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_15466329.asp

/Johan
: iarþ : sal : rifna : uk : ubhimin :

Utloggad Urban

  • Stammis
  • Antal inlägg: 130
SV: Svenska arkeologer undersöker i Poltava
« Svar #1 skrivet: maj 19, 2007, 21:28 »
Tänk att få delta! Ett sådand mytomspunnet slag! Nästan som Waterloo!!!!

/Urban

Utloggad hex

  • Novis
  • Antal inlägg: 11
SV: Svenska arkeologer undersöker i Poltava
« Svar #2 skrivet: juli 22, 2007, 00:31 »
Äntligen! :) Ett stort och viktigt slag som ändrade vår och andra länders historia radikalt. Kan bli hur bra som helst! Som Svensk "skäms" man lite även om det mesta idag är glömt. :'(

Utloggad Bulten i Bo

  • Medlem
  • Antal inlägg: 34
SV: Svenska arkeologer undersöker i Poltava
« Svar #3 skrivet: september 15, 2007, 12:01 »
Som medlem i SMB (Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek), så har vi i veckan mottagit lite roliga saker.

Vi fick en broschyr med Karl XII, ritad som Uncle Sam med fingret pekandes rakt i ansiktet med texten: POLTAVA BEHÖVER DIG! Inuti foldern sitter inbetalningskort och en relevant text varför man bör skänka pengar.

Förutom det så fick vi en liten skrift: PENG TILL POLTAVA. Dennaskrift innehåller en text om slaget vid Poltava där man i slutet kan betälla den nya boken; Katastrofen vid Poltava; Peter From.
Sedan så är det en annan rolig text (avsnitt), CSI på slagfältet. Av Tomas Englund, som handlar om modern arkeologi, främst slagfälts sådan.
Den sista artikeln är skriven av Kristina Svensson och heter Första svepet vid Poltava. Där står hela teamet uppställt på bild; Kenneth Stark, Lars Winroth, Adrian Mandzy och Bo Knarrström.

Foldern/Häftet, avslutas med en sida på tunga medarbetare, Peter Englund, RAÄ, Efron och dotter mm. Även en sida ytterligare med förfrågan om gåvor.
Ville dels infa och samtidigt visa på ett smart sätt att få ut intresse samt få in pengar.
Det smartaste är nog dock, om man skänker minst 198:- SEK, så får man sitt namn i boken om Poltava, förtur till resor till utgrävningarna, inbjudan till en speciell föreläsning samt tillgång att följa utgrävningarna via en speciell hemsida på nätet. Kräver inloggning och dessa saker är då endast för oss medlemmar.
Sidan är www.SMB.nu/Poltava

/Bulten